afvallen met hypnoseIk hoor vaak van mensen: “ik zit al jaren op hetzelfde gewicht, maar net iets te hoog” Is dat niet vreemd? Je let niet op wat je eet, maar blijft ogenschijnlijk zonder er iets aan te doen op een bepaald gewicht, maar is blijvend afvallen een bijna ondoenlijk iets. Bij andere vrienden en bekenden heb je het gevoel dat ze kunnen eten wat ze willen, zonder een gram aan te komen.

Heb je toch de moeite genomen Ook toch lijnen, zorgt daarna weer voor het oude gewicht, maar meestal een beetje meer. Herkenbaar? Een crash-dieet, zorgt ervoor dat het lichaam zich gaat instellen op het verbruik van minder calorieën, met als gevolg dat na het ‘lijnen’ en weer gewoon eten het lichaam snel een extra reserve gaat opslaan met een hoger gewicht tot gevolg. Het heeft met je onderbewustzijn te maken, dat zo is “geprogrammeerd”, om er voor te zorgen dat je op gewicht blijft.

Als het streefgewicht niet al te veel verschilt ten opzicht van het huidige gewicht, dan kan het onderbewustzijn in één sessie worden aangepast.