Hypnose ervaren

Hypnose is een techniek om veranderingen in het onderbewustzijn aan te brengen. De uitleg over de plaats van het onderbewustzijn in dit geheel leg ik op een andere plek uit.

Ervaringen uit het verleden, die zijn opgeslagen in het onderbewustzijn, kunnen je hinderen in je dagelijks doen en laten. Ervaringen kunnen angst oproepen, zoals bij spinnen, maar ook een fijn gevoel, zoals bij roken. Met beide gevoelens hoeft niets mis te zijn. Alertheid voor bijvoorbeeld vuur is goed, mist je het op de juiste waarde kunt inschatten. Immers gecontroleerd vuur op redelijke afstand hoeft geen angst op te roepen. Genieten van een heerlijke maaltijd is ook prima, mist het geen obsessie wordt.

De Oplossing

Na het lezen van bovenstaand snap je misschien wat hypnose voor je kan betekenen: een ervaring, zodanig aanpassen dat het niet meer gaat hinderen of angst tot gevolg heeft.

Hypnose kan geen lichamelijke kwaal genezen, maar kan soms wel de gevolgen dragelijk maken. Ikzelf heb sinds jaren last van tinnitus, een constante piep in mijn oor en daardoor nooit meer rust in mijn hoofd. Na een hypnosesessie is de permanente aandacht voor de piep weggehaald, waardoor ik er geen hinder meer van heb.

Direct, regressie of toch YagerTherapie?

Iets corrigeren in je onderbewustzijn kan op een directe manier. Het onderbewustzijn wordt verteld dat het op andere manier moet beoordelen. Dat kan een oplossing zijn, maar is de bron van het probleem nog steeds aanwezig. Hoe dit zit hebben wij elders beschreven. Wil je het probleem bij de bron aanpakken dan wordt daarvoor de regressietechniek gebruikt, waarmee je op zoek gaat naar de bron in het verleden en daar de ervaring corrigeert. Een nadeel van deze laatste methode is het feit dat je ervaring gaat herbeleven en dat kan in een aantal gevallen heftig zijn. Het corrigeren van een probleem bij de bron kan ook met behulp van de Yager techniek. Voordeel hiervan is dat er geen herbeleving is. Meer over de YagerTherapie vindt je elders op de site.

Hoe kan hypnose je helpen om gelukkig te worden

Vragen?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat ook na het lezen van deze uitleg er nog veel vragen en onduidelijkheden zijn of dat je nieuwsgierig bent geworden. Schroom niet om van het aanbod, geheel vrijblijvend, contact met ons op te nemen.

Plan een afspraak

Het leven was nog nooit zo druk. Het is verbazingwekkend hoeveel tijd kleine dingen kunnen kosten! Het boeken van je afspraak hoort daar niet bij. Daarom kun je wanneer je maar wilt een afspraak boeken, direct vanaf mijn website.